تاریخ:
پنجشنبه/۹ فروردین/۱۴۰۳
ساعت:

معرفی واحد

تحقیقات و توسعه سیستم ها

تاریخچه واحد تحقیقات و توسعه سیستم ها

پایه گذاری واحد سیستم ها در شرکت سیمان سپاهان  به سال 1374 برمی گردد که در ابتدا با عنوان واحد تضمین کیفیت فعالیت داشته است و این روند تا سال 1380 ادامه داشته و پس از آن در سال 1384 عنوان واحد به تحقیقات و توسعه سیستم ها تغییر پیدا کرده و در حال حاضر نیز با عنوان واحد سیستم ها و روش ها مشغول فعالیت است. از نظر ساختار سازمانی در حال حاضر این واحد زیرمجموعه معاونت برنامه ریزی و سیستم ها می باشد . در سال 1375 با تلاش همکاران در واحد تضمین کیفیت ، شرکت سیمان سپاهان موفق به اخذ گواهینامه های ISO9001  از شرکت BSI و در سال 1380 مفتخر به کسب  گواهینامه  ISO14001 از شرکت DNV شد . در سال 1384 با برنامه ریزی انجام شده و پس از ادغام سیستم مدیریت کیفیت با سیستم مدیریت زیست محیطی ، و سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای ، موفق به کسب گواهینامه سیستم مدیریت یکپارچه (IMS ) از موسسه گواهی دهنده TQCSI استرالیا گردید . در سال 1398 با  ایجاد زیر ساخت های لازم و ارتقاء ویرایش سیستم مدیریت کیفیت از ISO9001:2008   به ISO9001:2015  و همچنین اخذ گواهینامه سیستم بهداشت حرفه ای و ایمنی شغلی (ISO45001:2018  ) و همچنین سیستم مدیریت انرژی (ISO50001 : 2018 ) از شرکت TUV Intercert برگ زرین دیگری بر افتخارات شرکت سیمان سپاهان افزوده شد . با عنایت به اعتبار سه ساله گواهی نامه های IMS و پایان اعتبار گواهی نامه های قبلی  ، طی روزهای 21 و 22 تیرماه سال جاری(1401) ممیزی صدور گواهی نامه IMS توسط موسسه گواهی دهنده BRSM برگزار گردید و پس از پشت سر گذاشتن موفقیت آمیز ممیزی ، شرکت سیمان سپاهان مفتخر به اخذ گواهی نامه سیستم یکپارچه مدیریت (IMS) مدیریت کیفیت مبتنی بر استانداردISO 9001:2015 ، مدیریت محیط زیست مبتنی بر استاندارد  ISO14001:2015، مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای مبتنی بر استاندارد ISO45001:2018 گردید.

         اهم فعالیت های انجام شده در واحد تحقیقات و توسعه سیستم ها:

گواهی نامه سیستم مدیریت کیفیت مبتنی بر استانداردISO 9001:2015  با مرجع اعتباردهیIAF, IAS
گواهی نامه سیستم مدیریت کیفیت مبتنی بر استانداردISO 9001:2015  با مرجع اعتباردهی IAF , NACI

گواهی نامه سیستم مدیریت محیط زیست مبتنی بر استاندارد  ISO14001:2015 با مرجع اعتباردهی IAF , IAS

گواهی نامه سیستم مدیریت محیط زیست مبتنی بر استاندارد  ISO14001:2015 با مرجع اعتباردهی IAF , NACI

گواهی نامه سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای مبتنی بر استاندارد ISO45001:2018 با مرجع اعتباردهی IAF , IAS

گواهی نامه سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای مبتنی بر استاندارد ISO45001:2018 با مرجع اعتباردهی IAF , NACI

گواهی نامه سیستم یکپارچه مدیریت IMS

سیستم مدیریت انرژی مبتنی بر استاندارد ISO50001:2018 با مرجع اعتباردهی IAF , DAKKS

سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه ها مبتنی بر استاندارد ISO17025:2017 با مرجع اعتباردهی NACI

سری استانداردهای محصول اتحادیه اروپا (CE)مبتنی بر استاندارد EN197-1:2011 از موسسه گواهی دهنده OTC بلغارستان

  • ثبت مستندات دیجیتال سازمان درسامانه سپانت

با توجه به اهمیت مستندات سیستم مدیریت یکپارچه ( IMS ) و همچنین لزوم سهولت دسترسی به مدارک معتبر (دیجیتال سازی مدارک و مستندات) با اقدامات و برنامه ریزی انجام شده در واحد تحقیقات و توسعه سیستم ها و انجام برنامه نویسی و همچنین اسکن کلیه مستندات موجود ، سامانه مستندات دیجیتال (در سامانه سپانت حوزه فنی) در بهمن ماه 1399 رسما رونمایی شد . اطلاعات موجود در این سامانه شامل مستندات سیستم مدیریت یکپارچه (IMS ) کلیه فرآیندهای تعریف شده ، شناسنامه  فرآیندها ، فرم شناسایی و ارزیابی آثار و جنبه های زیست محیطی و سایر مدارک مرتبط در این سامانه ثبت شده است.

 

  • ممیزی های داخلی ، خارجی ( صدور گواهی نامه + مراقبتی سالیانه )

ممیزی: فرآیندی نظام یافته ،مستقل و مدون ،به منظور بدست آوردن شواهد استقرار و استمرار اثربخش سيستم مدیریت یكپارچه
و ارزیابی موارد مذکوربه صورت عينی جهت تعيين ميزان حصول اطمينان از برآورده شدن الزامات استانداردهایISO      9001:2015وISO 14001:2015،ISO 45001:2018وISO50001: 2018می باشدو سالانه دو مرتبه در سطح شرکت انجام می پذیرد .

  • استراتژی های کلان کسب و کار ، سیستم مدیریت استراتژیک BSM ، نقشه استراتژی

تعریف چشم انداز و ماموریت سازمان ، ارزش های سازمانی، اهداف کلان و استراتژیک ،تدوین استراتژی و تعریف پروژه های بهبود سازمان در این حوزه انجام می گیرد.

  • سیستم مدیریت فرآیندها ، نقشه فرآیندها ، تدوین شناسنامه فرایند و پایش و اندازه گیری فرآیندها

در سیستم مدیریت فرآیندها پس از تدوین شناسنامه هر فرآیند و تعریف شاخص های مربوطه ، نیاز به پایش و تحلیل دوره آنها می باشد که مالکان هر فرآیند در دوره های مشخص شده شاخص های فوق را با هدف از پیش تعیین شده مورد مقایسه قرار داده و در صورت وجود انحراف عملکرد با هدف ، بوسیله ابزارهای آماری از جمله نمودار پارتو و استخوان ماهی آنرا مورد تحلیل و بررسی قرار دهند.

  • شناسایی عوامل زیان آور و شرایط مخاطره آمیز ، جنبه های محیط زیست به همراه ارزیابی ریسک های مربوطه

در شناسایی عوامل زیان آور و شرایط مخاطره آمیز  و جنبه های محيط زیست، واحد سیستم ها و روشها با همکاری کارشناسان واحد HSE  شرکت ابتدا با حضور در تک تک دپارتمان ها و گفتگو با مسئولین هر واحد به شناسایی عوامل فوق پرداخت و سپس با ارزیابی موارد فوق با تکنیک FMEA  جداول مربوطه امتیاز دهی تکمیل گردیدو در ادامه  نسبت به تدوین برنامه های بهبود و اصلاحی درجهت حذف و یا کاهش ریسک اقدام نموده و جهت رویت مستندات لازم  و آگاهی تمامی پرسنل در هر واحد و دپارتمان نسخ چابی آن نصب گردید،ضمنا نسخه دیجیتال مستندات مذکور در سامانه سپانت بارگزاری و برای عموم پرسنل قابل رویت است.

  • سامانه اطلاعات مدیریت هلدینگ غدیر ( ایسام ) ، سیستم گزارش دهی GMR ، اهداف و برنامه های سازمان در قالب مدل OKR

به منظور تولید محصولاتی مقرون به صرفه با حداقل استفاده از منابع و کمترین میزان انتشار گازهای گلخانه ای اطلاعات شاخص های عملکردی منظرهای چهار گانه BSC مشتمل بر فرآیندهای مالی ، فروش ، فرآیندهای داخلی و رشد و یاد گیری در پایان هر ماه مطابق برنامه زمان بندی در سامانه تحت وب که به همین منظور طراحی و توسعه داده شده است (ایسام IYSAM)  مطابق با سطوح دسترسی تعریف شده ، ثبت ، تائید و تصویب می گردد و در ادامه جلسات بررسی عملکرد و اهداف و برنامه ها در قالب جلسات GMR/OKR بصورت ماهیانه در سطح هلدینگ برگزار می گردد.

  • مدیریت ریسک

مدیریت ریسک بر اساس استناندارد ISO31000 در شرکت سیمان سپاهان استقرار یافته است،در این زمینه واحد سیستم ها و روش ها به کمک مشاور مربوطه و با برگزاری جلسات مختلف با مدیران، روسا و یا سرپرستان واحد های مختلف سازمان ابتدا به شناسایی و تدوین شناسنامه فرایندی هر واحد پرداخته و با تعیین نقاط ضعف و قدرت ،فرصت و تهدید و شاخص های عملکردی هر فرایند ، ریسک های فرآیندی هر واحد را مشخص نمود و با امتیازدهی و تعیین  ریسک های بارز هر فرایند نسبت به تدوین برنامه های بهبود و اصلاحی درجهت حذف و یا کاهش ریسک اقدام نموده و  نهایتا گزارشی کامل از این مجموعه فعالیت ها به مدیریت ارشد ارائه گردیده است.

  • کنترل پروژه

کنترل پروژه نرم افزاری تمامی پروژه های بهبود تعریف شده در سازمان(کلیه واحدها)  و نیز پروژه های استخراج شده از استراتژِی سازمان در این واحد انجام گرفته و گزارش درصد پیشرفت یا میزان انحراف و دلائل آن  در قالب جلسات مستمر ماهیانه به مدیریت گزارش می گردد.

  • آئین نامه های بهداشت و حفاظت کار ، مجموعه قوانین محیط زیست

کلیه آیین نامه ها،روش های اجرایی ،دستورالعمل های سازمانی  بهداشت و حفاظت کار ونیز قوانین محیط زیست که شامل 38 عدد فایل Pdf می باشد از سایت وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی دانلود و در سامانه مستندات دیجیتال سازمان (سپانت) قرار گرفت ودر دسترس عموم  می باشد .

  • ارزیابی انطباق

ارزیابی میزان انطباق پارامترهای فرایندی و عملیاتی حوزه های مختلف با حدود استاندارد ( مجموعه قوانین استاندارد ملی ایران ،سازمان محیط زیست،الزامات و قوانین ایمنی و بهداشت کار ) که به صورت دوره های زمانی ماهانه ، سه ماهه ، شش ماهه و سالیانه مورد پایش قرار می گیرد و گزارش مکتوب و مستند مربوطه تهیه و به مراجع ذی ربط و ذی صلاح ارائه و سوابق در بایگانی واحد سیستم ها ثبت و ضبط می گردد.

  • چرخه حیات محصول LCA

ارزیابی چرخه حیات (ارزیابی چرخه عمر) یا به عبارتی Life Cycle Assessment که به اصطلاح LCAنامیده می شود یکی از روش های ارزیابی زیست محیطی است که امروزه به عنوان یکی از متد استاندارد و پرکاربرد در ارزیابی محیط زیستی فرآیندها، محصولات و خدمات مورد استفاده قرار می گیرد.در شرکت سیمان سپاهان  مدل ورودی تا ورودی ( دروازه تا دروازه ) برای ارزیابی چرخه حیات انتخاب و استفاده و مستندات آن در قالب فرم ارزیابی چرخه حیات درج می شود.